TOTO by TOTOLY LIVE

Toto is opgericht in 1976 in Los Angeles, wanneer David Paich en Jeff Porcaro samen een band beginnen. Paich en Porcaro zijn op dat moment al gewaardeerde sessiemuzikanten voor onder andere Steely Dan, maar willen een eigen band. Toto is niet genoemd naar het hondje Toto van Dorothy uit The Wizard of Oz, zoals vaak aangenomen wordt, maar afkomstig van het Latijnse “In Toto”, “Et Toto” of “Et Totas”, dat ‘allesomvattend’ betekent. De band is zo genoemd omdat zij zoveel mogelijk muziekstijlen wil verenigen. De groep toert nog regelmatig de wereld rond met Nederland als vaste concertlocatie. Wat opvalt is dat de concerten niet alleen worden bezocht door fans van het eerste uur; een groot deel van de bezoekers bestaat uit twintigers en dertigers.

De gemeenschappelijke passie voor Toto zie en hoor je terug in Totoly Live, die uit zes zeer ervaren muzikanten bestaat. Leadvocals komen voor rekening van Erwin van Motman en Nancy Akerina, beiden doorgewinterde vocalisten. Nancy treedt regelmatig solo op maar is ook op podia te vinden met diverse soul/funk & dance classics bands en heeft onlangs een nummer ingezongen voor een project van The Ruuf Inc. Erwin heeft zijn naam gevestigd als backing vocalist bij nationale en internationale top-acts als Edsilia Rombley, Do, Berget Lewis, Jocelyn Brown, Angie Stone en Vaya con Dios. Lennert Ketner is bassist en achter de drums zit Luciano D’Agnolo Vallan. Gitarist Stephan Dirkx en toetsenist Peter van der Venne completeren de band. De laatste twee verzorgen ook de backing vocals. Totoly Live brengt een overtuigend eerbetoon aan de iconische Amerikaanse band. Zang met groot bereik aangevuld met mooie gitaarsolo’s, harmonieuze toetspartijen en strakke bas & drums. Je hoort Toto!

Totoly Live zingt en speelt zoals de naam al doet vermoeden alles live. Er worden geen aanvullende backing-tracks of digitale partijen gebruikt. Daarbij staat de muziek en performance helemaal centraal. Totoly Live slaagt er als zeskoppige formatie in zonder verkleedpartijen en extra muzikanten de essentie te pakken van de nummers waar Toto mee bekend geworden is. Alle grote hits van deze legendarische Amerikaanse rockformatie waaronder de eerste hit Hold the line, maar ook Africa, Rosanna en Pamela staan op de playlist. Stop Loving You, het super swingende Georgy Porgy (onmogelijk stil te blijven zitten!) en het meeslepende I’ll be over You zijn voorbeelden van de ‘allesomvattende’ stijlen van Toto. Deze songs in combinatie met andere nummers en deep cuts van deze super rockband zorgen voor een ultieme Toto-experience. Come and See!