NIRVANA by BLEACH

Bleach Unplugged – MTV Unplugged in New York en meer!!!

Wat als Kurt Cobain zichzelf niet in 1994 van het leven had beroofd en hij gewoon was doorgegaan met zijn muzikale collega’s Dave Grohl en Krist Novoselic? Dan hadden we ongetwijfeld nog meer geweldige grunge van deze heren mogen verwachten. Meer nummers à la Smells Like Teen Spirit, Lithium en Heart Shaped Box, maar ook meer nummers à la The Man Who Sold The World en Where Did You Sleep Last Night?

Gelukkig is er de Bredase Nirvana Tribute Band BLEACH die al sinds 2009 het werk van het illustere drietal in leven houdt. Eerst nummers van de bekende albums als Nevermind, Bleach, Incesticide en In Utero, later ook het complete MTV Unplugged in New York-album.

Op het laatstgenoemde album bracht Nirvana minder bekend werk en zelfs enkele covers ten gehore op een heel andere manier dan het publiek van hen gewend was. Semi-akoestisch, dus minder agressief, meer breekbaar en waarin de klaagzang van Kurt nog beter tot z’n recht kwam. Het werd een groot succes, niet in de laatste plaats omdat het album posthuum werd uitgebracht, niet lang na de zelfmoord van Kurt. Jammer dat het maar 54 minuten kort was…

Gelukkig weet Tribute Band BLEACH de sound van dit album te kopiëren naar ander werk van Nirvana en zo de lengte maar liefst te verdubbelen!!!

Dus, wil je weten hoe andere Nirvana-nummers hadden geklonken als er nog een MTV Unplugged album was uitgebracht dan kun je dat nu horen. Nummers als Floyd The Barber, Marigold, Lithium en Dive worden overgoten met een Unplugged-sausje en worden perfect ingepast in de bestaande nummers. Met Bleach Unplugged – MTV Unplugged in New York en meer!!! biedt Bleach een kijkje in wat de toekomst van Nirvana had kunnen zijn.

Bleach Unplugged met:
Tim van Bokhoven – zang en gitaar
Jasper van der Hoeven – bas
Silvester van Rijckevorsel – drums en zang
Erik Fridzema– gitaar
Liselotte Lardenoye – cello
Jaap van Kemenade – accordeon